Vast tarief per gewerkt uur

Werknemer bij werkgever in dienst

Kiezen termijn eigen risico

Tijdwinst ondernemer

Beperkte ziekterisico's

Vast tarief per gewerkt uur

In 4 stappen voorkomen dat je personeel wegloopt

[vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″ css=”.vc_custom_1614107672461{margin-top: 40px !important;margin-bottom: 40px !important;}”][vc_column_text]Merk je dat het moeilijk is om goede mensen te vinden? En dat er daardoor aan jouw mensen getrokken wordt?

Daarom eerst maar eens voorkomen dat je huidige medewerkers weggaan. Want ook al klaag je weleens, ze zorgen er wel voor dat het werk gedaan wordt! Wij zien bij succesvolle ondernemers de volgende 4 stappen om te voorkomen dat hun medewerkers weggaan:

Stap 1. Geef je medewerkers persoonlijke aandacht.

Vraag hoe het met ze gaat. Niet alleen wat betreft het werk, maar ook privé. En dan niet tussen neus en lippen door, maar écht even met ze zitten. Je moet dan wel 80% van de tijd luisteren, anders ervaart je medewerker het niet echt als een gesprek waarbij het om hem of haar gaat. En natuurlijk kom je daarop terug. Hoeft niet met een gesprek, mag ook een kaartje zijn, dat je ze thuis stuurt. Dat heeft ook nog eens een positief effect op het thuisfront: een onderschatte factor voor het werkplezier van jouw medewerker.

Tip: Schrijf gelijk in je agenda als herinnering dat je er volgende week op terug komt. Met een kleine aantekening wat er was (als je veel aan je hoofd hebt, vergeet je wel eens wat, toch? ;-)). En doe dat écht zelf!

Stap 2. Vraag regelmatig of ze meedenken.

Zelfs als je het antwoord al weet, dan is het voor je medewerker leuk als zijn mening gevraagd wordt. Natuurlijk is het dan nog mooier als je zijn of haar advies meeneemt in je uiteindelijke besluit. Maar als dat niet zo is, geef dan wel aan dat je de inbreng waardeert, maar dat je toch voor een andere aanpak kiest. Als je het uitlegt dan leert je medewerker er ook nog wat van.

Stap 3. Als je goed kijkt en luistert, dan zie je waar je medewerker goed in is.

Misschien is het iets om aan te denken bij werkverdeling en opleiding. Mensen genieten meer van hun werk als ze doen waar ze goed in zijn. Uiteraard moet het wel duidelijk zijn dat je gewoon moet doen wat je moet doen. En dat niet al het werk leuk is.

Stap 4. Maak een persoonlijke planning.

Al je mensen even de persoonlijke aandacht geeft, die ze verdienen. Dan zal je merken dat ze zich anders gaan gedragen. Dat ze bij je blijven en mogelijk zelfs hun best gaan doen om andere (nieuwe) medewerkers naar jouw bedrijf te trekken. Twee vliegen in één klap!

Oh ja, als je hiermee begint, dan bestaat de kans dat er eerst negativiteit loskomt. Misschien moeten je mensen echt hun verhaal kwijt en had je daar eerst nauwelijks aandacht en tijd voor? Laat je daardoor niet tegenhouden. Het is een noodzakelijke fase waar je doorheen moet.

We weten dat bovenstaand niet makkelijk is. Het is lastig om tijd vrij te maken, want er is nog zoveel te doen. Opdrachtgevers en klanten die aandacht vragen, je administratie, gezeur en problemen om op te lossen…. En je bent niet de enige die het lastig vindt! Dus is het een kans om jouw bedrijf beter te maken en te laten groeien, omdat jij wél investeert in je eigen mensen.

Als je deze 4 stappen volgt, dan weet ik zeker dat jij er de volgende maand alweer beter voor staat. En dat jouw mensen niet weglopen, maar zelfs een magneet worden voor nieuwe mensen. Dus ga aan de slag. Stap voor stap en hou vol!

Kies daarom nu: Wie ga jij deze week écht aandacht geven?

Wij informeren jou op een simpele en snelle manier over belangrijke punten.
Bezoek ons gehele kenniscentrum voor meerdere onderwerpen.

[/vc_column_text][vc_column_text]

Ontdek wat wij voor je kunnen betekenen

Vul onderstaand formulier in voor een advies gesprek.[/vc_column_text]

[/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row]