Vast tarief per gewerkt uur

Werknemer bij werkgever in dienst

Kiezen termijn eigen risico

Tijdwinst ondernemer

Beperkte ziekterisico's

Vast tarief per gewerkt uur

Ik ben ondernemer en wil iemand in dienst nemen, maar hoe?

[vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″ css=”.vc_custom_1614107653104{margin-top: 40px !important;margin-bottom: 40px !important;}”][vc_column_text]De laatste tijd gaat het heel goed met het bedrijf en je hebt meer en meer werk.

Weet je dat het op verschillende manieren mogelijk is om er iemand bij te nemen? Zo kan je alle personeelszaken zelf regelen, uitbesteden of een samenwerking met iemand aangaan. Welke manier past het beste bij jou? Blijf je ondernemer? Of is het tijd om de stap naar werkgever te maken? Om je een beeld te schetsen van wat het beste bij jou past, schetsen wij drie situaties.

Situatie 1: Groeien als ondernemer  door werkgeverschap

  • Voor het aankomende jaar beschik je over genoeg werk voor je medewerker. Om deze reden biedt je zonder twijfel een contract.
  • Je bent van plan een medewerker voor langere tijd aan jouw bedrijf te binden. Hierbij heb je natuurlijk de kosten bij ziekte en overige regelzaken rondom personeel vooraf al ingecalculeerd. Dit heb je dus goed geregeld, en lig je dus niet wakker van.
  • Administratie? Het is nou eenmaal één van de bijkomstigheden van een ondernemer. Neem er samen met je accountant de tijd voor.
  • Raadpleeg een ‘mentor’, als je er niet uitkomt.

Situatie 2: Veilig ontdekken wat het werkgeverschap inhoudt?

  • Voor het aankomende jaar heb je nog niet duidelijk of je genoeg werk hebt voor je werknemer. Dat wacht je daarom even af.
  • Het ontbreekt je aan genoeg kennis bij zaken zoals; ontslag bij ziekte, loonadministratie, contractsoorten en de cao.
  • Je besteedt je tijd liever aan ondernemen, in plaats van je kennis uit te bereiden met zaken die komen kijken bij personeelsadministratie.
  • Wat zou het fijn zijn om ergens heen te kunnen met vragen over personeel.

Situatie 3: Opzoek naar een goede samenwerking?

  • Voor de aankomende tijd staat er een groot project op je te wachten, dat je niet alleen aankunt. Je wilt iemand met (enige) ervaring betrekken in het project.
  • De samenwerkende partij moet in de afgebakende opdracht een eigen verantwoordelijkheid dragen.
  • Je zoekt iemand om een groter netwerk op te doen, of om kennis mee te delen.
  • De risico’s spreiden en de kosten delen. Dat klinkt aantrekkelijk!

Bekijk de toelichting om er achter te komen welke optie het beste bij jou past.

Toelichting 1: Het zelf beheren van de medewerker

Het past helemaal bij jouw ambitie om werkgever te worden. Je wilt groeien met de onderneming en bent helemaal klaar om de stap van ondernemer naar werkgever te maken.

Om de functie van werkgever zo goed mogelijk te vervullen besteed je er veel tijd aan. De ontwikkelingen in de cao houdt je nauwlettend in de gaten. Je past de huidige verzekeringen voor het zelfstandig ondernemerschap aan op de nieuwe situatie, omdat je weet dat deze niet meer geschikt is. Daarnaast ben je op de hoogte van wet- en regelgeving, en doe je er alles aan om op de hoogte te blijven. De verplichtingen die komen kijken bij het werkgeverschap geven jou geen beknellend gevoel, want je ambities zijn groots.

Toelichting 2: Beheer uitbesteden aan derden

Om alles zelf te doen klinkt jou toch te veel. Je bent immers al druk genoeg. Het past bij je ambitie om personeel in dienst te nemen. Echter word je alleen niet blij van alle juridische en administratieve verplichtingen. Uitbesteden maar toch personeel in dienst? Bij MijnWerkgever.nl is het mogelijk.

Als je met een payrollbureau of uitzendbureau aan de slag gaat, dan komt de werknemer bij hen op de loonlijst. Dit maakt dat juridisch gezien, zij de werkgever zijn. Zo laat je alles wat bij werkgeverschap komt kijken zoals; betaling van het loon, verlof, vakantiedagen, pensioen, arbeidsvoorwaarden, bijbehorende cao, contracten, ziekte en ontslag door hen regelen. Verder ben jij natuurlijk wel degene die leiding en aansturing geeft op de werkvloer.

Toelichting 3: Samenwerking met andere zelfstandige

Voor een specifiek project ben je opzoek naar iemand met deskundigheid van zaken. Zo kan je samen ondernemen en elkaar aanvullen. Je bent ervan overtuigd dat niemand in zijn eentje succes boekt. Maar het geven van leiding is niet voor jou weggelegd. De beste optie voor jou is om samen te werken met een andere zelfstandige zonder personeel. Zo heb je niet te maken met de personeelsadministratie, maar wel met de facturatie. Iemand die werkt als zelfstandige zonder personeel wordt niet doorbetaald bij ziekte en is eigen baas. Daarnaast dient hij of zij minimaal drie opdrachtgevers te hebben. Waardoor deze niet geheel van jou afhankelijk is.

Kies altijd goed met wie je gaat samenwerken. Goede afspraken maken is noodzakelijk, want hij of zij handelt namelijk ook uit jouw naam. Op de website van de belastingdienst vind je hiervoor een modelovereenkomst.

Blijf op de hoogte.

Een goede werkgever weet wat zijn personeel toekomt. Maar het uitpluizen van de CAO kost behoorlijk veel tijd. Deze tijd kan jij als ondernemer beter besteden aan zaken die meteen geld opleveren.[/vc_column_text][vc_column_text]

Ontdek wat wij voor je kunnen betekenen

Vul onderstaand formulier in voor een advies gesprek.[/vc_column_text]

[/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row]